garpenblogg

Alla inlägg under april 2009

Av Maria - 26 april 2009 09:35

här är Helena och Dennis som är den mörka tikens husse & matte. Det är dom som har den söta kroken på väggen hemma "Min hund" i väntan på denna tjejens koppel och halsband :-)

Mörka flickan hälsar att hon redan ser fram emot nästa söndagsbesök

Av Maria - 25 april 2009 15:49

C barnen får nu hälsa på både mormor Vera och moster Yoyo. Mamma Ulla tycker det är helt ok nu att dom så att säga utökar sin bekantskapskrets, så länge den inte innefattar pojkar som Rex tex,,, Stackars Rex behandlas fortfarande som sammhällsfiende nr 1.

Som ni ser är både valparna och Vera och Yoyo nyfikna på varandra. Vi hoppas att även denna kull kan ha glädje av tjejerna som lektanter, det blir i så fall en bra avlastning för mamma Ulla.

Av Maria - 25 april 2009 15:29

till CK och en fin fjärde placering i bästa tik i Västerås idag!

vi är alla SÅ glada här hemma för er skull, ni är så otroligt härliga tillsammans, samarbetet och glädjen ni utstrålar oavsett om det är i en utställningsring eller ett blodspår i skogen är fantastisk!

Titta på sötnosen som valp- kan man annat än smälta?

Av Maria - 24 april 2009 22:40

från valplådan

Av Maria - 24 april 2009 12:53

Igår fyllde världens bästa Rex hela TRE år. Han var förstås inte glömd, utan tidsbristen gjorde att jag fick blogga i åldersordning :-) Dvs 7åringarna blev prioriterade först. Sedan bar det nämligen av uti spårskogen - blodspår är roligt men satans vad tidskrävande! Vi var fem personer som lade 10st spår och det tog oss nästan tre timmar,,, Nå, hursom tillbaka till Rex. Han fick en present igår, men aningens kräsen som han är så är det svårt att veta vad som kan falla honom i smaken :-)

Har laddat upp med lite bilder på Rex som pyttis. 14v är han på dom som han är som yngst på. Tiken han snuttar på är Vera! Hon var generös nog att låta även Rex få vara med och ta del av det goda, som annars Y kullen hade första tjing på. Den bilden där ni ser Rex tillsammans med en annan mindre valp så är det alltså Garpenborg's Yggdrasil.

Till sist, en bild på vår vackra svan som färdigvuxen!

PUSS till Rex från alla oss

(ps han blev far idag till en ljuvlig kull hos Kennel Midnight. Grattis till duktiga mamman Diva! ds)

REX
Av Maria - 23 april 2009 15:59

önskar vi S-kullen idag då dom fyller hela 7år!

Saga, Storverk "Pricken" och Sauron "Haakon"

hoppas ni får en härlig dag med massor av paket med ätbart innehåll :-)

något gott kommer som sig bör på posten från barndomshemmet


(på bilden är dom hela 4v gamla)


Av Maria - 23 april 2009 14:04

Denna bild föreställer Garpenborg's Filur 8mån gammal med sin husse Sölve. 

Filur kommer från Kennelns första kull som bestod av 8st ljuvliga Rottweiler valpar. (e.MultiCh Rottrivers Gastion u. Korad Deminas Barbarella) Hans syster Felicia behölls hemma, men då hon aldrig kom igång att börja löpa, placerades hon om som 4åring. Tiken Fidji placerades ut på halvfoder till Fam Rasch/Ram och hon kom sedemera att bli mor till K-kullen. Men då tre av fyra i K kullen fick underbett så tog just den grenen slut där.


När jag ser tillbaka så inser jag att motgångarna faktiskt redan från start varit en del av vardagen bara det att man då ansåg det vara något naturligt. Därmed inte sagt att det inte var trist när ens drömmar för just den ena eller andra hunden gick i kras, för det var (och är) det förstås. Men det var inget man fastnade i, utan det gällde att lära sig av misstagen och kämpa vidare. Vem har sagt att det ska vara lätt att föda upp hundar? ;-)


Den fina bilden är tagen i maj 1994 av matte Ingrid.

Av Maria - 22 april 2009 13:12

sitter här och scannar in några gamla bilder som jag hittade längst ner i min "ska göra hög- hund sektionen" (nej jag har inte arbetat mig genom högen utan helt sonika valt ut det roligaste projektet för dagen)

och ramlade då över denna mycket speciella herre:

LP1 Korad Garpenborg's Jesper "Casper"

Casper var en hund som inte många hade klarat av, och jag får nog lov att erkänna att även jag, som varandes hans uppfödare, faktiskt hade mina händer fulla de få gånger som jag hjälpte Anneli med honom :-) Alltid var man tvungen att vara både ett och två steg före honom. Den dag jag minns bäst är just den dagen då jag tog detta kort. Casper och jag skulle kratta den delen av tomten som inte var inhägnad, så jag hade löst det hela med att sätta fast honom i en kedja vid ett av träden. Tyckte vi hade det ganska trevligt tills en ekorre kom förbi och Casper drog av kedjan,,,, *ler* Lite senare samma dag fick jag äran att flyga som en vante efter honom rakt in i lingonskogen - på egen beskyllan - då han faktiskt hade markerat att han sett något och jag lite käckt säger "men ska vi gå och kolla vad det är?" och tog ett steg åt det håll han pekade. God idé sade Casper och for iväg som en missil.  Några meter in i riset fann jag mig och hojtade stanna,,,och lydig som han trots allt var så stannade han.


Casper var en ovanligt underbar hund, en modig, stark och lojal kille. Han och hans matte Anneli fick ett antal fina (och utmanande:-) år tillsammans!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards