garpenblogg

Alla inlägg under februari 2010

Av Maria - 14 februari 2010 16:48

lekte idag inne med E valparna. Stackars W är inte lika van som kusinen och undrade förfärat om detta verkligen var som det skulle :-) bli biten överallt. Han försökte förtvivlat förklara att det var "aj aj" och "inte bitas- NEJ" förstås utan resultat. Valpar är som dom är, underbara små krokodiler

      

Av Maria - 14 februari 2010 13:47

på var man bör placera sig när det är matdags, och det har som synes Ärtan



MEN hennes halvsyster och mamma är inte sämre dom, bara lite bekvämare av sig, sitter mjukt i väntan på spill

  

Av Maria - 13 februari 2010 19:53

väntar runt knuten för Garpenborg's Casanova "Milo" och hans husse och matte. Snart flyttar dom ut till värmdö och hamnar nära vattnet, låter toppen för Milo då jag minns de fina bilder vi fick i somras på när han simmade!

Grattis säger vi förstås!

Milo kanske inte har hört, men matte Jessica viskade något om värmdö BK till våren :-) Nå med tanke på hur gullig och lugn han verkar vara så kommer det säkert att gå strålande.

Inte så fiaskoartat som hans gammelmormors mormor Skyeotts Alicia som på nämnda BK inte direkt gjorde någon strålande entré,,, Hon lade sig platt som en pannkaka på marken på sin första kursdag och vägrade helt sonika att resa sig upp. Hennes mkt generade husse fick kursavgiften i retur och ombads höra av sig när unghunden kunde gå i koppel :-)

Till saken hör att Asta blev en mattegris i samma stund som hon flyttade in så det kan säkert ha gjort sitt till.

MEN hennes barnbarns barnbarns barn kommer med all säkerhet att vara betydligt mer trygg och harmonisk på Värmdö BK

Några bilder på killen i fråga från matte Jessica:

      

Av Maria - 13 februari 2010 11:37

Buddah var min systers Vietnamesiska hängbukssvin, ja i alla fall i nästan en hel vecka :-) Så här gick det till

I Frankrike finns härliga trädgårdsvaruhus som även har en zoodel. Tänk som Plantagen fast man även kan kika på kycklingar, ankungar, kaniner fiskar och ibland större djur som tex grisar av olika slag. Självklart är det hur roligt som helst att strosa runt i dessa affärer.

Min syster Malin hade just avslutat en fransk lunch (som ni vet ofta innehåller godare saker att dricka än ramlösa) när hon lite lagom positiv fick syn på dessa griskultingar i affären. Hon frågade personalen om dom var snälla och hur stora dom blev. Svaret var att inte blev dom stora inte, och snälla var dom verkligen- även lydiga! Handpenning lades på en bedårande kulting och Malin fick beskedet att den var leveransklar några veckor senare.

Tilläggas bör att Malin & hennes sambo drev en travtränarrörelse och bodde i anslutning till stallarna, mao fanns vissa förutsättningar för att detta faktiskt skulle kunna fungera väl.


När det var dags för leverans var jag nere och hälsade på syrran. Vi åkte glada ihågen till detta "franska plantagen" och om jag inte minns fel hade vi en liten sele med oss - så någon form av uppfattning om att vi skulle kunna ha honom i koppel måste vi haft.

Glädjen vändes blixtsnabbt till panik när vi ställdes inför följande faktum:

i den stora hagen fanns bara några få kultingar kvar, och när vi frågade efter föräldradjuren fick vi reda på att dessa dels hade blivit för aggressiva och dels bökat upp hela gräsmattan så dom var helt enkelt "borta"

När Buddah skulle fångas in kom 3st ur personalstyrkan iförda enorma handskar samt en håv. När jag frågade om handskarna sade dom att kutingarna kunde bitas,,,och att dom inte ville ta några risker.

När Buddah blev jagad med håven skrek han i panik (förstås) och hela scenen med dessa killar med jätte handskar och håv,,,, ja låt oss säga att syrran och jag plötsligt kände oss osäkra på om detta verkligen var ett klokt beslut.


i kassan vid slutbetalning befann sig Buddah, fortfarande skrikandes, i en pappkartong.

Har ni långt hem frågade dom, för han kan ju gräva sig ut och det vore inte bra.

Vi åkte hem i full fart hysteriskt skrattande av stress då Buddah skrek och krafsade i sin lilla låda, lika stressad han.


Självklart förstår man så här i efterhand att förutsättningarna inte var de bästa och att små grisar säkert behöver en helt annan miljö för att bli i alla fall lite tama, än vad Buddah blivit erbjuden. Och att bli jagad med håv, ja klart att man skulle vilja bitas.


Väl hemma insåg vi att släppa honom inte skulle gå, och att stå i någon box kändes inte heller som ett vettigt alternativ. Vi halmade helt enkelt i garaget och pannrummet och släppte ut den lilla grisen där.

Nästa surprise, i alla fall för mig, var att Malins sambo inte var heeelt införstådd med att "bli med gris" och uppvisade en för honom osedvanlig antipati mot Buddah. "Han vänjer sig snart" var Malins övertygelse,,,


På kvällen insjuknade Malin och hennes familj i magsjuka, och den enda som var frisk var jag... Buddahs välmående hängde alltså på mig och därav gjorde jag väl det jag tänkte kunde vara kul, utställningsträning :-) Ja herregud, han var en fin kille, men som sagt långt ifrån tam,,, Några dagar passerade och sedan kom nästa smäll. Buddah blev även han magsjuk! Eftersom pannrummet och garaget satt ihop med huset så spred sig den extrema stanken i hela huset,,,,

På morgonen kom jag ner i köket, där satt Malins sambo mitt i denna fruktansvärda stank och åt frukost.

När jag frågade hur han kunde äta i denna lukt frågade han vilken lukt? Ja lukten från Buddah, den lilla grisen, sade jag. "Vi har ingen gris i vårat garage, så är det bara"  svarade han.

Då insåg jag att loppet var kört.


Buddah packades samma dag ner i en lite mer stabil kartong och kördes tillbaka där han kom ifrån. Vi hoppas han fick ett bra liv och inte fick några men av sin vecka hos den galna svenska familjen.


Titta här så söta dom ser ut som små, man kan förstå att han charmade syrran



  

och så här skulle han blivit som vuxen:

  

Av Maria - 13 februari 2010 11:34

har dykt upp, och denna gången är det en D:are, nämligen Gapenborg's Disa "Bianca" och henns "storebror" Pumba som fått egen blogg.

Pumba är ju dessutom pappa till vår C kull så det blir skoj för fler att kunna följa

Länken sitter nu i högra hörnet med alla andra

http://biancapumba.bloggplatsen.se/

Av Maria - 12 februari 2010 23:00

har Bianca och Pumba fått av sin matte Lissu, så här fina blev dom:

  

    

Av Maria - 12 februari 2010 15:08

från vänster

G-borg Elise "Lisa" G-borg Elodie "Lotta" och så har vi G-borg Ellis "Ara" som fungerar som huvudkudde :-)

  

Av Maria - 12 februari 2010 15:03

för att se många fler bilder på Myran & Ärtan, gå in på:

http://tinric.bloggplatsen.se/


  

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards