garpenblogg

Alla inlägg under september 2012

Av Maria - 26 september 2012 15:51

igår föddes vår andra M kull här i kenneln.

Det blev 4st tikar och 2st hanar, alla röda med mer eller mindre av vita tecken- självfallet supersöta vad annars? ;-)

än så länge mår alla bra, men självklart kan man inte ta för givet att alla överlever, första veckan är känsligast


nu lite bilder

Den förstfödda tiken njuter av lite ensamtid innan resten behagade titta fram

   

och vips var vi 6st

sedan två bilder från idag, inte lätt att vara mamma, dom hamnar lite varsom de små

 

fixat!

   


och här några bilder från var Barbro hade tänkt sig att hon skulle valpa, nämligen i leksakslådorna

   

jag uppfattar att mitt jobb som uppfödare bla består i att få tikarna att känna sig trygga när dom valpar-

men inte begränsade

att få pröva lite olika ställen när värkarna är igång kan vara ett sådant sätt, att då pressa dem att sitta exakt i lådan där man själv vill kan skapa stress. Efter en stund insåg hon själv att leksakslådorna hade sina begränsningar och kilade tillbaka till mig & valplådan, strax efter föddes första valpen.  Jag har haft tikar som valpat flera valpar i mitt knä, innan hon sedan kände sig trygg med att valpa resten av kullen i lådan. Självklart skulle vi inte tycka att våran säng var en lämplig plats tex- att ha gränser men att inte sätta dem så galet snävt tycker i alla fall vi är en bra filosofi

  

Av Maria - 26 september 2012 13:33

inför sin ålandsresa till helgen. Dom åker olika dagar och med olika handlers (eller vänner till oss låter ju trevligare att säga faktiskt) För självfallet går ju alltid grupp 2 och 3 på olika dagar, det slår aldrig fel. Nå hursom skoj att få iväg dom fast vi inte kan åka själva. För att åka till Finland så måste hundarna avmaskas med milbemax eller drontal 1-5dagar före inresa i landet, och avmaskningen måste ske via/hos veterinär med tillhörande stämpel i passet. Det lönade sig att ringa runt kan jag säga, vi kom undan med 250kr/hund men då hade vi med oss egna milbemax tabletter. Nåväl, nu är denna del avklarad. Och Ånna börjar bli en van resenär då hon ju var på åland för bara några dagar sedan- tyvärr missade hon spannet på 5 dagar precis,,,,  :-)


Nu en bild på två av mina sötnosar, Alexander & Irma som bebisar   

 

Av Maria - 26 september 2012 11:34

Agnetas fina Josef äntrade BPH skogarna i helgen som gick, han tyckte det var en rätt skojig dag iskogen även om det ibland dök upp lite läbbiga prylar :-) Han är trygg med sin matte och det tycker jag även att man ser tydligt på bilderna nedan. Skottfast och trygg kille, lekfull, positiv och blir inte arg- blev resultatet av dagen- grattis!!!

                       

bilderna tackar vi Marianne på kennel Winniehurst för!

Av Maria - 26 september 2012 09:05

bjuder vi på nu. Tycker faktiskt hon ser lovande ut, gänglig och busig javisst, men med snygg konstruktion och ett för åldern typiskt huvud. Känns bra :-) Och vi måste oxå tacka Kristin för att hon hjälpte oss med Lussan, vi blev dubbel och trippelbokade ett tag där :-) TACK! Kristin var matte till Garpenborg's Rustubus "Buster" som tyvärr inte finns längre, men han är i alla fall Lussans mormors bror :-)

     

Av Maria - 25 september 2012 07:15

uäck säger jag bara, men gott tyckte dom att det var. Kan konstatera att jag inte är något jägarämne - vänder sig i magen av lukten.

Och vad det är? Ingen aning, något organ i alla fall- Tina vet för det var av henne jag fick det :-)



   

Av Maria - 24 september 2012 17:34

En liten fotostund med mor och dotter, båda dräktiga, hade jag på förmiddagen idag. Yoyo & Barbro är lika känsliga av sig båda två och kunde inte tänka sig att slå ner rumpan utan mjukt underlag :-) Därav fällen. Trots detta satt det långt inne att få fram någotsånär alerta uttryck från dem. Några söta bilder blev det trots deras motvilja att ställa upp som modeller :-)

 

till vänster sitter SE UCH, FI UCH, SE V-10 Garpenborg's Yoyo

 

och till höger sitter SE UCH Garpenborg's Elodie "Barbro"

När Kristoffer var liten kallades Barbro för Babsan, något han då inte kunde säga utan det blev Bajsan,,,

   

Nu när hon heter Barbro är det Alexander som ej kan uttala utan säger Bobo istället

Den lilla Fröken Bajbjo är ett kärt barn minst sagt ;-)

Av Maria - 24 september 2012 14:50

Garpenborg's Agata "Aliz" samt hennes son Garpenborg's Kungason "Kalle" vilar en stund på trappan efter en lång promenix. Får Kalle ett lika vackert huvud som sin mamma blir vi glada! Förhoppningsvis även hennes stabila mentalitet om vi får önska- och det får man jue!

 

och jo, Aliz var här för parning. Som ni ser så är ju Kalle ung så det innebär att det stämmer att vi valt att para henne på nästföljande löp. Detta är (förstås) tillåtet fast medföljer då att Aliz måste få vila extra länge innan hon kan bli mamma igen. Skälen till att göra såhär kan ju vara väldigt många beroende från fall till fall, och från uppfödare till uppfödare. Det viktigaste är ju förstås att se till hur tiken återhämtat sig från kullen innan, ingen planering får ju ske på bekostnad av tikens välmående.

Våra skäl då? Ja planen var att skriva kortfattat om dessa, meen som kanske många vet så är det där att vara kortfattad inte min starka sida så jag skippar det för stunden. Om någon är nyfiken så får ni jättegärna ringa   


Av Maria - 24 september 2012 12:35

Stort GRATTIS önskar vi: Busfia, Bodil, Bedårande Ebba, Boris, Bruno, Bonzamateson, Björn & Benny

vi hoppas ni får en toppendag på alla sätt & vis!


här lite bilder från då ni var tre dagar gamla

Hedda var en sådan duktig mor, trots att 8st för en förstagångstik kan kännas i mesta laget

   

pojkarna ovan och flickorna nedan

   

och vi sitter ner i valplådan när vi håller i valparna, men jag ser att det ser ut som att vi står upp *hua* lätt att tappa

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards