garpenblogg

Alla inlägg under oktober 2012

Av Maria - 5 oktober 2012 16:50

lika söta som alltid ligger dom här och vilar hos sin mamma :-) Idag kommer det hit en veterinär och skall dels besiktiga lilla Lisa (för försäkringensskull) och dels lyssna på en av valparna som jag oroat mig lite över då jag lyssnat på andningen. Men samtidigt innerst inne känner jag på mig att det mest är en noja från när Lucilles bror Laban dog så där hastigt. Det liksom blir som en oro i kroppen och detta är nog ett symptom på det mer än ett symptom på själva valpen - men hellre än att jag ska oroa mig så får jag ta och kolla upp det helt enkelt. Nå, jag återkommer med info om dels hur veterinären var - har aldrig testat henne tidigare- och förstås hur det gick med allt

-ciao så länge!


         

Av Maria - 4 oktober 2012 14:00

Yoyo är som kanske bekant rätt högdräktig nu, hon beräknas valpa runt 15e oktober. Pappan till vår blivande N kull heter Bjsg. Izumis One More Time "Butkus" - han bor i Wien och ägs av Kennel Buddystaff. Vi valde honom av flera olika skäl, främst att hans typ passar vår tik bra, samt att han har mycket fina hälsoresultat. På plats visade han sig vara en trevlig bekantskap och den bild som vi fått av ägarna & uppfödarna stämde fint överens med verkligheten.


Nu var det som så att han for i väg på utställning häromhelgen och smällde där till med att bli: BIR (med då cert & cacib) BIG och BIS3!    Hur ofta händer det liksom ;-) så himla roligt. STORT Grattis till alla inblandade!  

Här några bilder från hans stora dag:


         



Av Maria - 4 oktober 2012 12:48

här kommer lite vardagsbilder från Carina som har Vilde, och sådana tycker vi extra mycket om! Tack Carina! Det är alltså Garpenborg's Hans Majestät som lite då och då får leta godsaker på tomten, något han uppskattar :-)


först en bild före letandet

 


sedan två när han är ute på sin godisjakt

   

Av Maria - 3 oktober 2012 21:21

Idag är det en stor dag för oss.

Vi har i många år kikat på en ras som heter Japansk Terrier, eller Nihon Teria

(finns även fler nam, men dessa får väl anses vara de vanligaste )

   och idag flög Matthias iväg och hämtade hem våran lilla tjej Lisa   


För att kort berätta om bakgrunden så föll det sig som så att Terrierklubben "plötsligt" fick ett par nya raser i sin grupp för ett antal år sedan. Ingen av dessa raser fanns då representerade i sverige och således ej heller någon rasklubb för dem. Men SKK ville ha RAS skrivna för samtliga raser, om än då i förkortad version för dessa. Raserna var Japansk Terrier samt Terrier brasiliero. Den senare fick snabbt anhängare och två kennlar tog sig an den ungefär samtidigt. Den har sedan ökat i popularitet och hade 50st registreringar under 2011. Det var superskoj att via det ideella arbetet jag då hade i Terrierklubbens avelskommitté få lära sig med om dessa två raser, och det som hände var att jag genom att skriva deras RAS blev väldigt intresserad av just den Japanska terriern. Dock fanns det inga att få tag i i europa. Det fanns en uppfödare i Italien, men hans hundar var ej längre reproduktiva. Vi hade lite kontakt med honom genom åren, och så även med den japanska kennelklubben, men inget ledde egentligen någonvart. I alla fall inte konkret. Sedan en dag så var det en uppfödare i Tjeckien som importerade 3st hundar från Japan och för att göra en lång historia kort: nu är Lisa här :-) Vi vet självklart inte idag vart detta kommer leda, kanske är det inte en ras som passar oss eller tvärtom för den delen. Men om man aldrig provar så vet man ju inte heller eller hur?   Hon är i alla fall precis så som vi tänkt oss, fast mindre! Nu får inte Kalle eller Irma mosa henne för då vet jag inte vad jag gör   

Självklart får ni följa henne via bloggen och jag kommer oxå lägga ut mer info om rasen här vartefter för de av er som kan vara intresserade. Rottis & staff är ju förstås våra stora livskärlekar och vi kommer inte minska vårat intresse för dem, vi är ju båda galet oombytliga av oss både jag & Matthias :-)


och nu över till lite bilder förstås!

här- fotad i samma sekund som hon kom in över tröskeln ;-)

 


två buffliga staffar som vill hälsa


 


I husses famn


   

sedan var det MIN TUR!

 


Barnen var nyfikna och förtjusta

   


Sedan en stund ensam i Kristoffers famn- han måste ju känna av "öronfaktorn" och den fick helt klart godkänt

stora mjuka öron :-)

     


Av Maria - 3 oktober 2012 19:48

medans UK tjejerna smaskade i sig detta

 


så fick hundarna mumsa på dessa

 


Marianne tog sedan med sig Olle & Joel hem - ser tomt ut däruppe nu där buren stod :-( Det var trevligare än jag trodde med fåglar

 


så var hon så gullig att hon köpt presenter till våra killar, det var bra för då hann dom inte fundera så mycket över fåglarnas frånvaro - TACK! supergulligt verkligen!

 


Alexander som precis slutat (nästan helt) med vilan på dagis är allmänt superduper trött när han kommer hem och det innebär att varenda motgång skapar en gråt/skrik attack. Först här för att han inte får upp paketet fort nog

 


Sedan kommer ett nytt anfall av desperation när han ser att det är choklad, hans älsklingssort- men att det är mer som måste bort innan man kan smaka,,

 


äntligen! Tystnaden var nu öronbedövande

     


den stora presenten var precis lika perfekt, någon form av u-båt som om jag förstått allt rätt kan ta sig fram under vatten!

 

bara köpa ett batteri så ska vi sedan testa i badkaret imorgon- tack & kram Marianne!

Av Maria - 2 oktober 2012 23:45

Idag fyller M bebisarna en vecka- först ett par bilder på de två hanarna


   


sedan ett gäng på de fyra tikarna

         


och här ligger allihopa

 


men var var då Barbro under fotosessionen? - jo hon passade på att bädda till det i hennes alternativa boende, fick hon bestämma fullt ut skulle bebisarna förmodligen få bo i en leksakslåda :-)

 


Av Maria - 2 oktober 2012 15:14

Min Verapera har fått ett handgjort halsband av LadyDi i present, TACK!     inte för att hon fyller år eller så utan bara en såndär mysig spontanpresent- dom gillar vi skarpt :-) :-) Dock var inte Vera så sugen på att vara modell, hon låg och sov och ville faktiskt fortsätta med det,,,,

     


halsbandet är i reflextråd så jag behöver inte tänka på att sätta på extra reflexer nu när höstmörkret är här, något som ju är toppen!

För att få fram lite gladare bilder hämtade jag godis- då fick jag tre glada (hungriga) vovvar i stället :-)


   

tror dom oxå skulle behöva synas i mörkret, måste kanske köpa ett par tre till :-) och älskling- om du läser här: inte vill du väl att våra hundar ska bli påkörda i mörkret? Klart vi måste ha fler halsband liksom!


Dom finns på facebook och heter då Hundshopens

Av Maria - 2 oktober 2012 12:41

fotogaf är matte Åsa- merci!

 

Tösen som nu alltså är farmor för första gången, de söta små M bebisarna har bla henne att tacka :-)

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards