garpenblogg

Direktlänk till inlägg 19 juli 2015

Lisa- skottspolen

Av Maria - 19 juli 2015 07:58

Många funderingar såhär på morgonkvisten. Till att börja med har jag idag likt många dagar funderat över försköningen av tillvaron som konstant pågår. Detta pratar många om förstås, då främst kring hur vi framställer oss själva på sociala medier och hur man lätt kan tro att alla har d så himla bra och är så jävla tacksamma hela tiden och då följaktligen har tokmycket att vara just tacksamma över. Att alla andra äter dunderekologiskt & närodlat och tränar himla genomtänkt i fina träningskläder och har galet mkt umgänge med härliga människor och hittar på väldigt mycket utvecklade aktiviteter med sina barn och dessutom hinner läsa en massa tjocka faktaböcker och såklart hinner de även åka på semester och njuta sådär lagom osv osv
Men eftersom jag är en helt manisk människa som egentligen bara bryr mig om hunduppfödning så tänker jag på detta fast då i vår lilla värld. Hur vi alla bara fotar extremt rena valplådor och aldrig i våra liv vill utsätta andra för att se vilket kaos som råder när man om morgonen kommer ner till 5st 7v valpar som lekt med och i sitt eget bajs sedan en timme innan man vaknat - och då går man (i alla fall jag) upp vid 4 tiden för att hinna med allt. Detta följer ju som en röd tråd såklart, tvättberg eller håriga golv och soffor eller nerkräkta mattor undviks att delges, likaså ångest nätterna som rider en när något strular med valpköparna & deras hundar, stressen inför hälsokontroller, alla kostnader man helst vill förtränga, dygnet runt jouren man har som dessvärre inte bara består av dessa glada utrop av "grattis" som ju är det som syns utåt.
Ibland måste man av hänsyn till andra inblandande lägga locket lite på, så är det förstås, men ändå. Ändå tror jag inte det är bra att vi skönmålar så mkt som vi faktiskt gör lite till mans.
Folk tror att det är ngt fel om hundvalpar är smutsiga ibland - att uppfödaren städat dåligt och är oseriös,,,man anmäler varandra lite för nästan vadsomhelst känns d som. Vanvård och misskötsel blandas ihop med en faktiskt helt naturlig del av att leva med djur (och barn) de smutsar ned! Och det är en omöjlighet att ha det lika rent hemma när man har hundar som de som ej har några kan ha! Även om man tillfälligt kan lyckas förstås :)
Att det oxå kostar på att ha många hundar verkar även det glömmas bort på ngt konstigt vis,,, folk verkar tro att vi som har många hundar bara samlar på oss dem och sedan bara strosar alla runt tillsammans för att sen badas inför ngn utställning nån helg här eller där! När sanningen är att det är ett enormt arbete som krävs för att hålla många hundar nöjda och tillfreds både fysiskt och psykiskt!

Verkligheten består av mer saker än prispallar och blänkande valpar på färgmatchade plädar - vi kanske får akta oss så att inte "vanliga människor" inte får en möjlighet att förstå det?
Vet ni att en gång när vi hade länsstyrelsen på besök en REGNIG dag på mitt & Dianas hunddagis så säger de med rynkade näsor: ursh det luktar hund här- det måste ni verkligen göra något åt!
Vad fan svarar man ens på det? Att vi genast skall säga upp alla hundar för att de faktiskt luktar hund om dem när det regnat på dem?

Nå, nu drar jag mitt lilla strå till verklighetens stack och berättar då att jag sovit ungefär i 5 timmar i natt, vaknade vid 04.30 och började med att städa en bajsig valplåda, fixa mat åt en hel armé, tog mig sedan ut på en lång (och förvisso trevlig) promenad på en dryg timme. Plockade bajs på tomten och väckte sedan barnen, nu skall de två hundar som av lite olika skäl inte kan gå lika långt få komma ut på sin promenad sedan är det dags för de andra två som ligger i hårdträning att köra lite intervaller på löpbandet :) idag skall sedan Matthias få ta hand om promenix nr 3 som består av delar av dianas flock som hänger lite med oss medan hon är på semester
Och rubriken då? Jo Lisa är nämligen den mest påfrestande att ha med då hon hela tiden byter plats i gruppen, hon hoppar och skuttar och hennes koppel blir kortare och kortare då det strasslar in sig i de andras - Frida benämnde det som den där grejen i en vävstol som far fram och tillbaka, väldigt träffande tycker jag. Skyttel heter den alltså :)
 


Ja hon far som en skottspole bland staffarna :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 9 april 2018 16:54

Under en heldag så kommer ni få prova på allt vad viltspår innebär.. ingen förkunskap krävs alls utan detta är en kurs inriktad just för nybörjare alt att man provat på lite men känner att man behöver ytterligare stöd.    Det är verkligen en perf...

Av Maria - 24 mars 2018 09:26

Hej och varmt välkommen till Garpenborgs kennelträff fredagen 30e mars Här kommer vi försöka sammanfatta allt ni kan tänkas behöva veta inför dagen    Var? Stockholms Hundsportcentrum i Uppl.Väsby (vägbeskrivning i separat fil) När? Vi börja...

Av Maria - 14 mars 2018 15:48


Den stolte fadern

Av Maria - 14 mars 2018 15:31


HD:B ED:ua Öga:ua L2HGA&HC: Gen.clear BPH: genomförd, skottfast Mamma till kennelns K3 kull ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards